Asri mezarlık 1937 yılında faaliyete geçmiş ve toplam 1750 dönüm alan üzerine kurulmuştur. 1937 yılından günümüze kadar Asri mezarlıkta toplam 204200 adet cenaze defnedilmiştir. Şuanda Mezarlığımıza ortalama yılda 5400 cenaze defnedilmekte olup, mezarlığımızın şu an ki doluluk oranı yapısal olarak %95 civarındadır.

2008 yılı itibariyle yeni ve modern idare binasına geçen Müdürlüğümüz Cenaze hizmetleri 153 hattı ile 7 gün 24 saat hizmetine yeni yerinde devam etmektedir.
Çevre il, ilçe, köylere giden cenazelerin yıkama, kefenleme ve kapak taşı teminat işlemleri ve diğer ihtiyaçları müdürlüğümüzce karşılanmakta olup, yıllık ortalama 1500 tane cenaze nakil işlemi gerçekleştirilmektedir.

Günlük ortalama 35 olan cenaze sayımız çevre ilçe ve belde belediye mezarlıklarının bakım, defin işlemlerinin müdürlüğümüze bağlanmasının ardından daha da artmıştır.
Asri mezarlık idari binamızda erkek-bayan gassal, definci, kayıt ve hizmetli olarak toplam 50 personel çalışmaktadır. Toplam 40 şoför, 32 adet cenaze aracı ile hizmet vermektedir.

Mezarlığa gelen vatandaşların mezarlarını daha rahat ve huzurlu bir şekilde ziyaret etmeleri için toplam 28 adet özel güvenlik görevlisi 7 gün 24 saat vardiyalı olarak görev yapmaktadır.

Mezarlığımızda Eski Askeri Şehitilği ve Yeni  Polis ve Asker Şehitliği olarak geçen toplam 2 adet şehitlik ve Mücahitler ve Gaziler Mezarlığı olarak bilinen  toplamda 3 adet mezarlık mevcuttur

Asri Mezarlık alanı içerisinde  toplamda 3 adet camii ve Otopsi merkezi bulunmaktadır.
Mezarlıklar müdürlüğümdze kişilerin kendi yakınlarının mezarını harita üzerinde bulabilmeleri için  kurulan ve sürekli güncellenen MEBİS ( Mezarlık Bilgi Sistemi ) yazılımı ile vatandaşlarımıza mezarlığın farklı noktalarında konumlandırılmış 2 adet Kiosk yardımıyla hizmet verilmektedir.

Sürekli gelişen, büyüyen ve hızla nüfusu artan il merkezinin yanı sıra müdürlüğümüze bağlanan İlçe, belde ve köy mezarlıkları ile birlikte Mezarlık Müdürlüğünün hizmet yükü oldukça artmasına rağmen işinde bilgili ve tercübeli ekiplerimizle insanların en acılı günlerinde işlerini kolaylaştırarak acılarına ortak olarak yardımcı olamaya çalışıyoruz.